Jenetatör Kontrol paneli nedir

Makinelerimizi kontrol etmek
Herhangi bir karmaşık makine parçası, kullanıcının operasyonlarını izlemesini, verimli çalışıp çalışmadığını kontrol etmesini ve gerektiğinde müdahale etmesini sağlayan bir kullanıcı arayüzü gerektirir. Makineler aşırı ısınır, yavaşlar, hızlanır veya genellikle yorulma, hava koşulları ve parçaların ve parçaların yıpranması gibi çeşitli faktörlere dayanarak performanslarında farklılık gösterir.

Elektrik makinelerinde, jeneratörler gibi, bu değişen değişiklikler bir elektrik sinyali oluşturur. Jeneratörler ve bileşenleri hakkında ek bilgiler, Jeneratörler Nasıl Çalışıyor makalesinde bulunabilir . Bu sinyaller, makinenin performansını kontrol etmek için akıllıca işlenebilir. Kentsel ortamlardaki (sinyal lambaları ve otomatik kapılar gibi) birçok makine, bu tür kontrolörler nedeniyle tamamen kendi kendine yönetilmektedir. Isı ve hız gibi fiziksel özelliklerde meydana gelen değişiklikleri tespit edebilen ve buna göre sinyal üretebilen sensörlere sahiptir. Modern jeneratörler de çeşitli parametrelerde her türlü değişikliği tespit etmek için benzer sensörler var. Bunlar, bir kontrol paneli aracılığıyla jeneratörü kontrol etmek için kullanılabilir.

Kontrol Panel2- (1) .jpgKontrol Paneli – nedir?
Görsel olarak, bir kontrol paneli, ölçü ve sayaçlarla gerilim, akım ve frekans gibi çeşitli parametrelerin ölçümünü gösteren bir dizi göstergedir. Bu sayaçlar ve göstergeler, yağmur veya kar etkisinden korunmak için genellikle korozyona karşı dayanıklı metalik bir gövdeye yerleştirilir. Panel, genellikle küçük jeneratörlerdeki durumdaki jeneratörün gövdesine kurulabilir. Jeneratörler üzerine monte edilirlerse, tipik olarak kontrol panelini şoklardan yalıtmaya yardımcı olan titreşim önleyici pedlere sahiptirler. Daha büyük bir endüstriyel jeneratör için kontrol panelleri jeneratörden tamamen ayrı olabilir ve tipik olarak kendi başlarına duracak kadar büyüktür. Bu üniteler, bir muhafaza içinde veya bir veri merkezi gibi dahili uygulamalarda yaygın olan, jeneratörün yanında rafa monte veya duvara monte edilebilir.

Kontrol panelleri genellikle, bir kapatma düğmesi veya açma anahtarı gibi jeneratörü çalıştırmaya yardımcı olan düğmeler veya anahtarlarla donatılmıştır. Anahtarlar ve göstergeler genellikle işlevsellik temelinde gruplandırılır. Bu, panelin yanlışlıkla kontrol edilmesini veya yanlış kontrolün yürütülmesini mümkün kılma olasılığını en aza indirdiğinden, kullanımı kolay ve güvenli kılar. Gecenin ortasındaki yaylı bir manivela ile titreşimli bir jeneratörü kapatmaya çalıştığınızı ve kontrol panelinde basit bir anahtar kesiminin neden mantıklı olduğunu anlayacağınızı düşünün.

O nasıl çalışır?
Kontrol paneli, makinenin kendini yönetmesi için geri bildirim sağlamaya yardımcı olması için sensörlerden gelen girdileri manipüle edebilen bir mikroişlemciyle giderek daha karmaşık bir elektronik parçası haline geliyor. Böyle bir geri besleme, aşırı ısınmayı gösteren sıcaklık olabilir, diğer örnekler aşırı / düşük hız ve düşük / yüksek yağ basıncı olacaktır. Tipik olarak, jeneratörün içindeki bir ısı sensörü jeneratör gövdesindeki ısı birikimini algılar ve bunu kontrol panelindeki mikroişlemciye iletir. Mikroişlemci, örneğin yağ basıncı çok düşük olduğunda veya soğutma sıvısı sıcaklığı çok yüksek olduğunda, ısının birikmesine yol açıyorsa, kapatma dahil olmak üzere makinenin performansını düzenlemek için etkili önlemler alacaktır. Endüstriyel durumlarda, kontrol panellerinin bu işlevselliği giderek daha kritik hale gelmektedir.

Kontrol panelleri, elektrik gücünün sürekliliğini sağlamak için bir Otomatik Transfer Anahtarı (ATS) ile birleştirilebilir. Yerel şebekeniz arızalandığında ATS bir elektrik kesintisi algılar. Jeneratörü çalıştırmak için kontrol panelini işaret eder. Kullanılan jeneratör tipine bağlı olarak kontrol paneli, ayarlanabilir bir süre boyunca kızdırma bujilerini (dizel için) etkinleştirebilir. Daha sonra jeneratörü, aracınızı sabah saatlerinde tuttuğunuz anahtara çevirdiğinizde, otomatik marş kullanmaya başlar. Jeneratörün motoru optimum hıza ulaştığında, marş motoru devreden çıkar. ATS daha sonra jeneratör gücüne geçer ve güç kaybına neyin yol açtığını anlamak için çıldırmak zorunda kalmadan, her zamanki gibi işinize geri dönebilirsiniz.

Kontrol Panel3- (1) .jpgÖzel Kontrol Panelleri
Kontrol paneli üniteleri genellikle jeneratörünüzün üreticisi tarafından tasarlanır ve üretilir. Çoğu jeneratör, ürüne yerleştirilmiş entegre kontrol panellerine sahiptir.

Günümüzün kontrol panellerinin sunduğu ortak şeylerden bazıları; sürekli dijital okumalar, büyük karakterli LCD ekranlar, çalışma süresi, yağ basıncı ve su sıcaklık sensörleri, ayar noktaları ve özel mesaj seçenekleri, kablo tesisatları, uzak ve yerel başlatma / durdurma kapasiteleri ve elbette kapatma özellikleri ile birlikte görüntüler.

Ölçü ve sayaçlar, izlenecek çok spesifik parametreler, analog sayaçların aksine LCD göstergelerinin tercihi, otomasyon gereksinimleri ve diğer çeşitli faktörler gibi standart birimlerle birlikte kullanılan ortak özellik setinin üstünde ve ötesinde özel gereksinimleriniz olabilir. Genellikle jeneratör üreticisinin orijinal kontrol paneli tarafından sağlanmaz. Böyle bir durumda, özel olarak tasarlanmış bir kontrol paneline sahip olabilir ve daha sonra jeneratöre takılabilir veya kontrol panellerinde uzmanlaşan bir dizi üçüncü taraf tedarikçiden gereksinimlerinizi karşılayan bir ürün satın alabilirsiniz. Özel paneller hem endüstriyel hem de konut jeneratörlerinde oldukça popülerdir. Bir kontrol paneli seçmeye ek olarak, aşağıdaki makale bir jeneratör satın alırken ek ipuçları içerir. . Dolayısıyla, bir jeneratörü kullanımınız için tekrar değerlendirdiğinizde, kontrol panelindeki tüm özellikleri ve belirli gereksinimleriniz için tüm gereksinimleri karşılayacağından emin olmak için sunduğu özellikleri kontrol etmeyi unutmayın.

Yorum bırakın